PUST

17.
SIJ.
13.
VEL.

Antonja – početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnoj meštrici i maškarama i vješanje pusta

Halubajski karneval – prva subota poslije Antonje

Halubajski karneval održava se od 1999. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala.
Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 18 godina i iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera.

Halubajski karneval 2009. godine bilježi 47 maškaranih skupina, što broji 3753 sudionika. Karneval je svake godine sve posjećeniji, broj posjetitelja procjenjuje se na nekoliko tisuća.

 

Pust označava kraj pusnih zbivanja. Okupljanje maškara i zabavni program, paljenje pusta i vatromet. Na pust maškare se okupljaju na Brege, uz zabavni program tom se prilikom izvlače dobitnici nagrada Zvončarske tombole.  Uz potporu Halubajskih zvončara istog dana pali se pust.


Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti od kojih u 2018. godini izdvajamo Pusne litrate Halubajskeh zvončari, humanitarnu akciju "Velo maškarano srce" maškarano druženje "ČA TE JA POZNAN?!?", Pusni turnir u pikadu, a Marinićeva muzika održava tradicionalni Pusni koncert.

 

U Boćariji na Marinićima održava se 16. maškarani ženski boćarski turnir. U Marčeljima već tradicionalna manifestacija „Smotra mićeh zvončari“. Za kraj nas očekuje trodnevno Obahajanje Halubajskeh zvončari po selima Kastavštine.

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo