Atelier-galerija "Braća Baštijan"

Udruga likovnih umjetnika amatera „Braća Baštijan“ osnovana je 2006. godine sa ciljem opuštanja i educiranja u likovnoj umjetnosti te njegovanja čakavskog narječja ovoga kraja. Trenutno broji oko 40 članova, što odraslih, što djece. Atelier-galerija se nalazi u samom centru Viškova, na adresi Vozišće 5, u VTC-u, na prvom katu.  

Članovi se sastaju jednom tjedno, po grupama, a koriste se tehnikama akvarela, akrila, suhog pastela, ulja na platnu, ugljena itd. Posebno su ponosni na likovno-literarnu radionicu na čakavskom narječju za djecu osnovnoškolske dobi koja se odvija subotom ujutro, a bavi se crtanjem, slikanjem, kreativnim radionicama, recitacijama i igrokazima. Iza njih je i veliki broj izložbi na području naše općine, ali i šire. Osim umjetničkih slika razne tematike, bilo je i postava unikatnih predmeta primijenjene umjetnosti (satovi, lampe, torbe, kišobrani…). Već tradicionalne su izložbe za Matejnu i Dane Općine Viškovo.

U njihovom ateljeu vlada prava opuštajuća i umjetnička atmosfera, a sa svakom novom izložbom pokazuju napredak i  inovativnost.

 

Predsjednica: Zdenka Cetina prof. 
Tel: 091/513 97 36 
e-mail: zdenka.sirola@ri.t-com.hr 

 

 

Galerija fotografija

Media

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo